ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Αρχίστε το μαγείρεμα

Σπίτι & Ζωή

Δοκιμάστε τρεις πεντανόστιμες συνταγές.

Η Τουρκία έχει μια πλούσια πολιτιστική παράδοση - μια συγχώνευση ευρωπαϊκών εθίμων και παραδόσεων της μέσης ανατολής. Οι τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις αντανακλούν αυτή την ποικιλομορφία, με νόστιμα πιάτα που ικανοποιούν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Αυτή η χώρα διαθέτει επίσης μεσογειακό κλίμα, που είναι ιδανικό για την καλλιέργεια πολλών φρέσκων φρούτων και λαχανικών, όπως και για να γευματίζετε στην αυλή σας - δεν είναι περίεργο που αυτή η χώρα είναι τέτοιος μαγνήτης για τους τουρίστες!
Τέσσερις ABO από την Τουρκία μοιράζονται με υπερηφάνεια τα αγαπημένα τους πιάτα που μπορείτε να ετοιμάσετε με αυτοπεποίθηση, χρησιμοποιώντας τα σκεύη της iCookTM. Δοκιμάστε τα και όπως και στην Τουρκία, καθίστε στο τραπέζι της αυλής ή της βεράντας σας με τους καλεσμένους σας αυτό το καλοκαίρι!

Φουσίλι με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα


Δυσκολία: μέτρια
Σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν: Κατσαρόλα 4L με Καπάκι, Μαχαίρια - 5 τεμάχια σετ, Μπολ Ανάμειξης

Υλικά: 300 g ζυμαρικά φουσίλι, 10 λιαστές ντομάτες, 300 g φιλέτο κοτόπουλο, 6 μεγάλα άσπρα μανιτάρια, 3 σκελίδες σκόρδο, 200 ml κρέμα, αλάτι και πιπέρι; 3 ποτήρια νερό eSpringTM

Εκτέλεση

  1. Με το μαχαίρι iCook Santoku, κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε στη μέση τα μανιτάρια και τις λιαστές τομάτες.

  2. Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα 4L iCook και προσθέτουμε το λάδι. Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε και στη συνέχεια ανακατεύουμε και τα μανιτάρια.

  3. Προσθέτουμε το νερό eSpring, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα και τα ιταλικά ζυμαρικά φουσίλι. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι η κρέμα να γίνει παχύτερη.

Ο Orhan μας λέει: "Τα συστατικά σε αυτό το πιάτο λειτουργούν τόσο καλά μεταξύ τους και τα ζυμαρικά μαγειρεύονται χωρίς βράσιμο, ώστε απορροφούν όλες τις γεύσεις. Φτιάχνω αυτή τη συνταγή για δείπνο αρκετές φορές το μήνα - και είναι ιδανική για τις επιδείξεις των προϊόντων iCook!"

Αρνίσια παϊδάκια, αγκινάρες και γεμιστά αμπελόφυλλα


Δυσκολία:
μέτρια
Σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν: Μαχαίρια - 5 τεμάχια σετ, Ψαλίδι Πολλαπλών Χρήσεων, Μπολ Ανάμειξης, Κατσαρόλα 8L με Καπάκι

Υλικά: 6 αρνίσια παϊδάκια, 6 φέτες αγκινάρας, 300 g μοσχαρίσιος κιμάς, 2 κρεμμύδια, 200 g ρύζι, 100 g ψιλό πλιγούρι, ½ ματσάκι μαϊντανό, 200 g αμπελόφυλλα, 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι κύμινο, 1 κουταλάκι κουρκούμη, 1 κουτάλι της σούπας σάλτσα ντομάτας, 110 ml ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το μοσχαρίσιο κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες με το μαχαίρι iCook και το μαϊντανό με το ψαλίδι πολλαπλών χρήσεων.

  2. Ανακατέψτε τα όλα μαζί με το πληγούρι, το ρύζι, τα καρυκεύματα, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο στο μπολ ανάμειξης.

  3. Ζυμώστε για 10-15 λεπτά, κατόπιν γεμίστε και τυλίξτε τα αμπελόφυλλα.

  4. Τοποθετήστε τρία αρνίσια παϊδάκια στην κατσαρόλα iCook. Βάλτε από πάνω τις αγκινάρες, συνεχίστε με δύο στρώματα αμπελόφυλλα και ξανά παϊδάκια και αγκινάρες και στη συνέχεια, δύο ακόμη στρώματα αμπελόφυλλων.

  5. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα ντομάτας.

  6. Ξεκινήστε το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, κατόπιν αφήστε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.

Η Nurhan μας λέει: "Είναι εξαιρετικό να δείχνουμε κατά τη διάρκεια των επιδείξεων πως τρία υλικά με κανονικά διαφορετικούς χρόνους μαγειρέματος, μπορούν να μαγειρευτούν ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα iCook. Μαγειρεύω αυτό το πιάτο σε ειδικές περιπτώσεις, επειδή οι επισκέπτες το λατρεύουν!"

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και ρόδι


Δυσκολία:
μέτρια
Σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν: Μαχαίρια - 5 τεμάχια σετ, Κατσαρόλα 4L με Καπάκι

Υλικά: 165 g μαυρομάτικα φασόλια (ξερά), 3 χούφτες πράσινα φύλλα σαλάτας, ¼ κόκκινο λάχανο, 3 κουταλιές σπόρους από ρόδια, 2 κουταλιές καρύδια, 2 κουταλιές Ξύδι Balsamico της Modena, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, λεμόνι, κανέλα, κύμινο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα φασόλια στην κατσαρόλα 4L iCook με λίγο νερό για 30 λεπτά και κατόπιν μεταφέρετέ τα στο μπολ ανάμειξης.

  2. Όταν τα φασόλια κρυώσουν, ψιλοκόψτε τα φύλλα σαλάτας και το κόκκινο λάχανο με τα μαχαίρια iCook. Προσθέστε στο μπολ με το ρόδι και τα καρύδια.

  3. Ανακατέψτε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι της Modena, το αλάτι, την κανέλα και το κύμινο και αλατοπιπερώστε ανάλογα.

Η Nuran και η Şule μας λένε: "Είναι ένα πιάτο εύκολο να ετοιμαστεί και γεμάτο πρωτεΐνες. Τα μαυρομάτικα φασόλια όταν βράσουν στην κατσαρόλα iCook διατηρούν τη γεύση και τις βιταμίνες τους. Το φτιάχνουμε τουλάχιστον μία φορά το μήνα και είναι ιδανικό για να επιδείξουμε πως μπορεί να παρασκευαστεί ένα υγιεινό γεύμα χρησιμοποιώντας τα σκεύη iCook και πως τα μαχαίρια είναι τέλεια για το κόψιμο των λαχανικών."

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα