ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© ©stocksy

Διατηρήστε την ουσία

Σπίτι & Ζωή

Αξιοποιήστε στο μέγιστο τα εποχιακά προϊόντα με λίγη προετοιμασία και συντήρηση

Μπορείτε να το μυρίσετε; Μετά από ένα μακρύ και κουραστικό καλοκαίρι, τα εποχιακά κηπευτικά είναι πλέον ώριμα, αρωματικά και ζουμερά. Και με τις αγορές, τα καταστήματα και τους κήπους γεμάτους με πολύχρωμα, γευστικά και θρεπτικά κηπευτικά, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή να ετοιμάσετε τα ταψιά και τις κατσαρόλες, τα μίξερ, τα βάζα και τον εξοπλισμό συντήρησης και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εποχή.

Αναμείξτε και μαγειρέψτε, ενώ είναι ακόμα φρέσκα!

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: με μια γνήσια παλέτα δελεαστικών χρωμάτων και γεύσεων, δεν υπάρχει έλλειψη στη διατροφική έμπνευση! Αυτά είναι εξαιρετικά νέα όχι μόνο για εσάς - και για τα κοντινά και αγαπημένα σας πρόσωπα - αλλά και για το iCook Οικογενειακό Σετ και την περιορισμένη έκδοση* του iCook Blender, που αναδεικνύονται στην κουζίνα.

* * έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων

© ©stocksy[M]

Τα εποχιακά φρούτα, όπως τα βατόμουρα, το πεπόνι και τα άγρια μούρα, συνδυάζονται όμορφα με τα αγγούρια, τα καρότα και το σέλινο για νόστιμα και υγιή μείγματα. (smoothies). Οι πανέμορφες ώριμες ντομάτες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να καταψύξετε γκασπάτσο, ενώ ο καιρός είναι ακόμα ζεστός. Μόλις πέσουν οι θερμοκρασίες, τα σκουός, οι πατάτες, οι κολοκύθες και τα πράσα είναι ιδανικά για κρεμώδεις και απολαυστικές σούπες και ψητά. Πολλά από τα πιο επιθυμητά προϊόντα της σεζόν - όπως τα δαμάσκηνα, τα σύκα, ο άνηθος, οι πιπεριές και τα αχλάδια - μπορούν επίσης να μετατραπούν σε μαρμελάδες, τουρσιά και τσάτνευ, για τις γευστικές σας απολαύσεις. Βγάλτε τα μαγειρικά σκεύη σας και ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι.

Τόσο πολύ φαγητό, τόσο λίγος χρόνος

Φυσικά, ανεξάρτητα από το πόσο νόστιμο είναι κάτι, υπάρχει όριο στο πόσο μπορείτε να φάτε. Και επειδή θα ήταν κρίμα να πετάξουμε τα καλύτερα συστατικά της φύσης στα απορρίμματα, γιατί να μην δοκιμάσετε τη συντήρησή τους; Παραδοσιακές μέθοδοι, όπως η ζύμωση, η συντήρηση στην άλμη και η κονσερβοποίηση, είναι στη μόδα ξανά και είναι εκπληκτικά εύκολες.

  1. Ζύμωση – είναι η διατήρηση του φαγητού σε αλάτι ή σε άλμη που ενεργοποιεί ωφέλιμους μικροοργανισμούς, αυξάνοντας τα θρεπτικά συστατικά.

  2. Άλμευση –είναι η διατήρηση των τροφίμων με χρήση ξιδιού, νερού και αλατιού (ή ζάχαρης) σε κρύο περιβάλλον.Συμβουλή: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σφραγισμένα μπολ iCook για να καταψύξετε-αλμεύσετε εποχιακά αγαπημένα όπως οι αγκινάρες.

  3. Κονσερβοποίηση – είναι η τοποθέτηση υπολειμμάτων σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και η σφράγισή του για μήνες. Συμβουλή: Φτιάξτε μια σειρά από σούπες και σάλτσες με το iCook Blender και βάλτε τις σε αεροστεγή βάζα. Προσφέρετε τα ως δώρα ή αποθηκεύστε τα σε ένα ντουλάπι.

  4. Κομπόστα – είναι η διατήρηση των τροφίμων με αργό μαγείρεμα σε σιρόπι ζάχαρης (μερικές φορές με μπαχαρικά) και η φύλαξή τους αργότερα σε αποστειρωμένο βάζο.

  5. Προαιρετικά: Μαγείρεμα «Blanching» – αυτό το βήμα μπορεί να χρειαστεί για να διατηρήσουν τη γεύση τους ορισμένα λαχανικά όταν θα είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα >Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το iCook Οικογενειακό Σετ για να μαγειρέψετε αυτό το φάσμα γευμάτων. Κρατήστε μερικά από τα σφραγισμένα μπολ ανάμειξης για την επόμενη εβδομάδα και καταψύξτε τα υπόλοιπα.

  6. Κατάψυξη – περιλαμβάνει τη σφράγιση των υπόλοιπων των τροφίμων σε ένα ειδικό δοχείο και την αποθήκευσή του σε καταψύκτη.

Συμβουλές συντήρησης:

Αν και κάθε μέθοδος συντήρησης είναι μοναδική, έχουν κάποια κοινά σημεία. Για καλύτερα αποτελέσματα

  1. Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα, καλής ποιότητας ώριμα φρούτα και λαχανικά.

  2. Αποστειρώστε όλα τα γυάλινα δοχεία και τα δοχεία αποθήκευσης με βραστό νερό!

  3. Στεγνώστε τις άκρες των γυάλινων δοχείων πριν από τη χρήση τους.

  4. Χρησιμοποιείτε μόνο δοχεία που μπορούν να σφραγιστούν αεροστεγώς.

  5. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές, βότανα και μπαχαρικά.

  6. Όταν καταψύχετε ωμά φρούτα ή τα λαχανικά, μαγειρέψτε τα πρώτα με την τεχνική blanch για καλύτερα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα