ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Καλοκαιρινά δημοφιλή πιάτα από την Τουρκία

Σπίτι & Ζωή

Το νόστιμο καλοκαιρινό μαγείρεμα έγινε ακόμη καλύτερο χάρη στους ΑΒΟ μας από την Τουρκία

Η Τουρκία είναι ένας φανταστικός προορισμός για το καλοκαίρι. Λόγω του μεσογειακού κλίματος διαθέτει άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με αποτέλεσμα να έχουμε εξαιρετικές συνταγές με πολλά υπέροχα συστατικά. Και φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να τις παρουσιάσουμε είναι με τις νόστιμες συνταγές που δημιουργούν οι ντόπιοι που τις γνωρίζουν καλύτερα.

Ζητήσαμε από τρεις ABO μας να μοιραστούν τις αγαπημένες τους συνταγές και να μας δώσουν τις συμβουλές τους για να τις ετοιμάσουμε με τα μαγειρικά σκεύη iCook™. Φροντίστε να κρατάτε σημειώσεις, καθώς θα ενθουσιαστείτε και θα θελήσετε να φτιάξετε αυτά τα πιάτα περισσότερες από μία φορές!

Rulo börek: Τουρκικό τυλιχτό ρολό μπουρέκι

Όταν η Seval Karatay από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας μαγειρεύει, συνήθως χρησιμοποιεί το αντικολλητικό τηγάνι iCook των 30 cm. Ένα από τα αγαπημένα της πιάτα που μαγειρεύεται ιδανικά με το αντικολλητικό τηγάνι είναι το Τουρκικό αρωματικό ρολό μπουρέκι, γνωστό ως rulo börek. Παρόλο που παραδοσιακά ψήνεται στο φούρνο, η Seval λέει ότι είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό να φτιάξει το μπουρέκι στο αντικολλητικό τηγάνι iCook. Και επειδή η συνταγή απαιτεί την κοπή πολλών υλικών, της αρέσει επίσης να χρησιμοποιεί τα 5 μαχαίρια iCook.

Όσο για το καλοκαίρι; Καθώς μπορείτε να γεμίσετε το μπουρέκι με μια σειρά από διαφορετικούς συνδυασμούς, η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές για να αξιοποιείτε ιδανικά τα υλικά της κάθε εποχής. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την καλοκαιρινή εκδοχή; Μόλις το γευτείτε, θα θελήσετε να δοκιμάσετε όλες τις παραδοσιακές Τουρκικές συνταγές.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Tandir kebab: Αρνί tandoori

Αν και το μαγείρεμα αυτής της συνταγής διαρκεί πολύ (τρεις ώρες), είναι η πιο εύκολη από τις τρεις Τουρκικές συνταγές - το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. Στην Ayşe Alagöz, μία ABO επιπέδου αναγνώρισης 12% από την Κωνσταντινούπολη, αρέσει να μαγειρεύει το αρνί tandoori, ή tandir kebab, στην κατσαρόλα με καπάκι 8 L iCook. Όσον αφορά τα καρυκεύματα, η Ayşe αποκαλύπτει ότι υπάρχουν πολλά βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δώσετε γεύση στο κρέας. Ωστόσο το μυστικό της είναι ότι χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερο δίδυμο. "Στη συνταγή μου, βάζω μια μικρή ποσότητα από ξηρό θυμάρι και κύμινο", μας λέει.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Künefe: ένα Τουρκικό επιδόρπιο με βάση το τυρί

Η Yasemin Uzunpostalcı είναι άλλη μία φανατική οπαδός του αντικολλητικού τηγανιού iCook των 30 cm. Στη Διακεκριμένη Πλατινένια ABO και εκπληκτική μαγείρισσα από την Konya της Τουρκίας, αρέσει να χρησιμοποιεί αυτό το τηγάνι για να φτιάξει το δικό της ιδιαίτερο Τουρκικό επιδόρπιο, παραδοσιακά γνωστό ως künefe. Παρότι το φύλλο καταΐφι μπορεί να το βρει κανείς μόνο σε ειδικά καταστήματα, αξίζει τον κόπο να το αναζητήσετε! Το επιδόρπιο με το τυρί με προέλευση από τη Μέση Ανατολή, έχει γίνει πολύ δημοφιλές πιάτο και σε πολλές άλλες χώρες για έναν πολύ απλό λόγο - είναι φανταστικό και πολύ νόστιμο! Η Yasemin επισημαίνει ότι, "Αν δεν σας αρέσει το τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με καρύδια.”

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αυτές οι νόστιμες συνταγές δεν πρόκειται να τελειώσουν εδώ! Έχουμε στη διάθεσή σας πολλές ακόμα Τουρκικές καλοκαιρινές συνταγές .

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα