ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© iStockphoto

Το καλοκαίρι σε ένα βάζο

Σπίτι & Ζωή

Αιχμαλωτίστε τη γεύση του καλοκαιριού και απολαύστε αυτές τις γλυκές λιχουδιές όλο το χρόνο

Το καλοκαίρι σιγά-σιγά τελειώνει. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Κρατήστε την αύρα των ζεστών καλοκαιρινών πρωινών, κλείνοντας τα αγαπημένα σας φρούτα σε ένα βάζο - φυσικά μιλάμε για εύγευστα, γλυκά και φρέσκα φρούτα! Οι μαρμελάδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα φρούτα και να μειώσετε τα απόβλητα, ειδικά αν σας τύχουν μεγάλες ποσότητες φρούτων μονομιάς. Συνεχίστε την ανάγνωση και δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την προπαρασκευή μαρμελάδας και τρεις από τις αγαπημένες συνταγές μας με φρούτα.

Οι αγαπημένες καλοκαιρινές μας συνταγές φρούτων

Μαρμελάδα δαμάσκηνο με κανέλα

Αυτή είναι μια τέλεια μαρμελάδα που μπορείτε να φτιάξετε από τώρα για το χειμώνα, καθώς το υπέροχο άρωμα της κανέλας είναι ιδανικό για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή για να γεμίσετε με μαρμελάδα ένα κέικ. Αλλά πολύ απλά, είναι μια φανταστική μαρμελάδα που μπορείτε να απολαμβάνετε όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή.

Πολύ εύκολη μαρμελάδα βατόμουρο

Αγαπάμε ιδιαίτερα αυτή τη μαρμελάδα γιατί είναι απίστευτα εύκολη στην παρασκευή της και αρέσει τόσο σε μεγάλους όσο και σε μικρούς. Η παραδοσιακή γεύση αυτών των φρούτων κερδίζει τις καρδιές των μεγάλων. Όσο για τους μικρούς; Απλά, κατά την προετοιμασία χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα σποράκια των βατόμουρων και είναι σίγουρο ότι και οι μικρότεροι της οικογένειας θα αγαπήσουν τη μεταξένια λεία υφή και το γλυκό άρωμα αυτής της μαρμελάδας.

Υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι

Αν και αυτή η συνταγή είναι λίγο πιο περίπλοκη από μια μαρμελάδα με λεία υφή, σίγουρα αξίζει την προσπάθεια! Οι φλούδες των πορτοκαλιών αυτής της μαρμελάδας είναι αυτό που δίνει μια διαφορετική υφή και μια ελαφρώς πικρή γεύση, δημιουργώντας έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων με τη γλυκύτητα των εσπεριδοειδών. Ένα ακόμη φρούτο που μπορείτε να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του και να το απολαμβάνετε όλο το χρόνο.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

  1. Μαρμελάδα δαμάσκηνο με κανέλα: PDF / ePub

  2. Πολύ εύκολη μαρμελάδα βατόμουρο: PDF / ePub

  3. Υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι: PDF / ePub

Βασικές συμβουλές για την παρασκευή και τη διατήρηση των φρούτων:

Δοκιμή για να δείτε αν έδεσε η μαρμελάδα

Βάλτε πέντε πιατάκια στον καταψύκτη σας για τουλάχιστον 15 λεπτά και στη συνέχεια, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδας πάνω σε ένα πιατάκι. Σπρώξτε τα άκρα της μαρμελάδας με το κουταλάκι ή το δάχτυλό σας. Η μαρμελάδα θα έχει δέσει αν το μείγμα δεν ρέει και έχει σφίξει. Εάν η μαρμελάδα σας ρέει, δεν είναι έτοιμη. Συνεχίστε το βράσιμο και ελέγχετε κάθε λίγα λεπτά σε ένα άλλο πιατάκι.

Αποστειρώστε τα βάζα και τον εξοπλισμό σας

Προθερμάνετε το φούρνο στους 120°C. Πλύνετε τα βάζα και τον εξοπλισμό σας, καθώς και τις κουτάλες και τα κουτάλια, με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας το Dish Drops TM Συμπυκνωμένο Υγρό Απορρυπαντικό για τα Πιάτα. Ξεπλύνετε τα καλά και στη συνέχεια, τοποθετήστε τα βάζα σε ένα ταψί του φούρνου. Βάλτε τα βάζα στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και σκουπίστε όλον τον εξοπλισμό με ένα καθαρό πανί. Η αποστείρωση είναι σημαντική γιατί απομακρύνει τυχόν μικροοργανισμούς, βακτήρια ή μύκητες, που μπορεί να χαλάσουν τη μαρμελάδα σας πολύ γρήγορα.

Η σημασία της πηκτίνης

Οι μαρμελάδες με λεία υφή και οι ζελέδες σταθεροποιούνται λόγω της φυσικής πηκτίνης των φρούτων. Όταν τα φρούτα βράζουν με ζάχαρη, το φυσικό τους οξύ πυκνώνει και σταθεροποιεί τη μαρμελάδα. Τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη είναι τα μήλα, τα εσπεριδοειδή και τα μούρα. Τα μαλακά φρούτα όπως τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα έχουν χαμηλότερα επίπεδα, αλλά η προσθήκη από λίγο χυμό λεμονιού βοηθά στη σταθεροποίηση της μαρμελάδας. Όταν είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε ελαφρώς ώριμα φρούτα, καθώς σε αυτά η πηκτίνη είναι στα υψηλότερα επίπεδα.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα