ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Τραπέζι για δύο – μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι

Τεχνολογία & Σπίτι

Ετοιμάστε ένα δείπνο με ιταλικές γεύσεις στην άνεση της κουζίνας σας, ακολουθώντας αυτές τις συνταγές.

Στα καλά εστιατόρια δύσκολα βρίσκει κανείς τραπέζι, ενώ επιπλέον είναι και ακριβά. Γιατί λοιπόν δεν χαλαρώνετε και δεν περνάτε μια βραδιά στο σπίτι με το έτερον σας ήμισυ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα;

Το μαγείρεμα στο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένα σπιτικό γεύμα κοστίζει συνήθως πολύ λιγότερο από ότι ένα γεύμα στο εστιατόριο. Έχει επίσης πλεονεκτήματα και για την υγεία σας: η προετοιμασία του γεύματος, σημαίνει ότι έχετε πλήρη έλεγχο των συστατικών, ώστε να είστε σίγουροι ότι οτιδήποτε μπαίνει στο φαγητό σας είναι θρεπτικό και υψηλής ποιότητας. Τέλος, με το γεύμα στο σπίτι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κρατήσεις!

Μια παραλλαγή σε τρεις κλασσικές Ιταλικές συνταγές

Δεν ξέρετε τί να μαγειρέψετε για το βραδινό σας ραντεβού; Δοκιμάστε το παρακάτω ιταλικό γεύμα τριών πιάτων.

Ορεκτικό: Μπρουσκέτα με ρεβίθια

Κλασσική συνταγή μπρουσκέτας με προσθήκη ρεβιθιών

  1. Μια κονσέρβα ρεβίθια

  2. Λιαστές ντομάτες σε λάδι

  3. Ξύσμα και χυμός λεμονιού

  4. Φρέσκος μαϊντανός

  5. Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο AMWAYTM da Carapelli

  6. Σκόρδο

  7. Ψωμί τσιαπάτα

Σε ένα ανοξείδωτο μπολ iCookTM πολτοποιείστε ελαφρώς τα ρεβίθια με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού. Κόψτε τις λιαστές ντομάτες σε μακριές λωρίδες, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας μαχαίρι iCook και ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Προσθέστε στο μπολ με τα ρεβίθια, μαζί με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα (ή λιγότερα) από τα επιμέρους συστατικά, ανάλογα με τα γούστα σας. Κόψτε την τσιαπάτα και ψήστε τη μέχρι να γίνει τραγανή. Τρίψτε τη μία πλευρά με το σκόρδο και προσθέστε από πάνω μια κουταλιά από το μίγμα των ρεβυθιών. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Κυρίως πιάτο: Ζυμαρικά στο φούρνο με ρικότα και σπιτική σάλτσα ντομάτας

Το πιάτο αυτό θυμίζει λαζάνια, ένα πολύ τυπικό ιταλικό γεύμα και είναι εύκολο στην προετοιμασία. Διατηρείται καλά στο ψυγείο και τρώγεται και τις επόμενες μέρες.

  1. 750 g AmwayTM Ιταλικά ζυμαρικά– Φουσίλι

  2. Ένα λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  3. Ένα αποξηραμένο κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο

  4. Δύο σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  5. Δύο κονσέρβες ντομάτα σε κύβους (2 x 400 g)

  6. Μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

  7. 200 g ρικότα

  8. Μερικές χούφτες τριμμένης παρμεζάνας

  9. 100 g τριμμένη μοτσαρέλα

  10. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο AMWAYTM da Carapelli

  11. Μαύρο πιπέρι

  12. Αλάτι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C και βάλτε σε μια κατσαρόλα iCook αλατισμένο νερό να βράσει. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τα ζυμαρικά και μαγειρεύετε για 3 έως 4 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος. Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη. Εν τω μεταξύ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι iCook και μαγειρεύετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά. Βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέστε τη ρικότα και την παρμεζάνα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Αλείψτε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ με ελαιόλαδο. Προσθέστε μια στρώση σάλτσας στον πάτο του πυρέξ και στη συνέχεια προσθέστε μια στρώση ζυμαρικών. Συνεχίστε να προσθέτετε εναλλάξ στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ρίξτε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι το τυρί από πάνω να πάρει χρώμα.

Επιδόρπιο: Σοκολατένιο τιραμισού

Το τιραμισού μπορεί να γίνει και με σοκολάτα, καθώς ταιριάζει ιδανικά με τον καφέ, κάνοντας αυτή την παραλλαγή του διάσημου κλασσικού γλυκού να ξεχωρίζει.

  1. 24 σαβουαγιάρ

  2. 200 ml AmwayTM Καφέ Εσπρέσο

  3. 100 g κουβερτούρα (70-80% κακάο), ψιλοκομμένη

  4. 300 g τυρί μασκαρπόνε

  5. 250 ml κρέμα γάλακτος

  6. 75 g ζάχαρη άχνη

  7. Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια

  8. Θρυμματισμένοι κόκκοι καφέ (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Απλώστε στον πάτο ενός τετράγωνου ταψιού τα μισά σαβουαγιάρ. Ραντίστε τα καλά με εσπρέσσο.

Λιώστε την κουβερτούρα σε μια μικρή κατσαρόλα iCook σε μέτρια φωτιά. Αφήστε τη να κρυώσει. Προσθέστε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ. Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα να φουσκώσει ελαφρά. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Καλύψτε τα σαβουαγιάρ στο ταψί με το μισό μίγμα. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ από πάνω και ραντίστε ξανά με εσπρέσο. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα μασκαρπόνε. Προαιρετικά, γαρνίρετε με τους θρυμματισμένους κόκκους καφέ. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες πριν το σερβίρετε.

Τα ποιοτικά γεύματα απαιτούν ποιοτικά μαγειρικά σκεύη

Με την σειρά προϊόντων iCook, η προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι γίνεται ακόμα πιο εύκολη! Από κατσαρόλες και τηγάνια έως μαχαίρια και ποδιές, η σειρά iCook είναι κατασκευασμένη από υλικά κορυφαίας ποιότητας και προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως το μαγείρεμα σε επίπεδα. Έτσι εσείς μπορείτε εύκολα να λάμψετε ως σεφ και να μαγειρέψετε γεύματα που συναγωνίζονται ποιοτικά εκείνα του εστιατορίου και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους ή τον/την σύντροφό σας!

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε υγιείς, παραμείνετε υγιείς

Υγιεινή Διατροφή & Άθληση

περισσότερα

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα