Προετοιμασία & χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Υλικά:
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους
100 ml ελαιόλαδο, συν 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον
2 κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Ντιζόν
450 g σγουρή λαχανίδα (kale), κομμένη, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 λευκή πίτα, κομμένη σε φαρδιές λωρίδες
125 g φέτα, στραγγισμένη, σε κύβους
4 κουταλιές σούπας σπόρια ροδιού
3 κουταλιές σούπας πεκάν
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (160° στον αέρα) | 350F | εστία γκαζιού 4.
Βάλτε τις γλυκοπατάτες με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο σε ένα ταψί.
Ψήστε για 30-40 λεπτά, γυρίζοντάς τις από την άλλη μεριά στα 20 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακές όταν πιέζετε με ένα μαχαίρι και να έχουν πάρει χρώμα.
Στο ενδιάμεσο, χτυπήστε μαζί ξύδι, ζάχαρη και μουστάρδα μαζί με λίγο αλατοπίπερο σε ένα μεγάλο μπολ iCook μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν.
Σιγά-σιγά χτυπήστε 100 ml ελαιόλαδου μέχρι το ντρέσινγκ να γίνει παχύρευστο. Προσθέστε τη λαχανίδα (kale) και ανακατέψτε με τα χέρια, μέσα στο ντρέσινγκ.
Ψήστε τις λωρίδες από την πίτα σε ένα στεγνό τηγάνι iCook, σε μεσαία θερμοκρασία και γυρίστε τις περιστασιακά. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
Βγάλτε τη γλυκοπατάτα από το φούρνο όταν είναι έτοιμη. Αφήστε να κρυώσει λίγο και προσθέστε τη λαχανίδα με τη φέτα, τους σπόρους ροδιού και τα πεκάν, ανακατεύοντας καλά.
Μοιράστε στα πιάτα και βάλτε από πάνω τις λωρίδες της πίτας πριν σερβίρετε.
Εορταστική λαχανίδα (kale), ψητή γλυκοπατάτα και σαλάτα με παστινάκι, φέτα, πεκάν και ρόδι (ως αρχείο PDF / ως ePub )