Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© StockFood

Ριζότο με κολοκύθα στο φούρνο

Συνταγές

Προετοιμασία & χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 45 λετπά

Υλικά:

  1. 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  2. 2 κρεμμύδια εσαλότ, λεπτοκομμένα

  3. 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

  4. 175 g ρύζι Αρμπόριο

  5. 150 ml λευκό ξηρό κρασί

  6. 1 L φυτικός ζωμός, διατηρήστε τον ζεστό

  7. 80 ml κρέμα γάλακτος

  8. 1/4 μικρής κολοκύθας με τα σπόρια, κομμένη σε λεπτές φέτες

  9. Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι

  10. Για το σερβίρισμα: 3-4 κουταλιές σούπας crème fraîche και 2-3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Για το ριζότο: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ρηχό τηγάνι iCook (για παράδειγμα το Μεγάλο Τηγάνι του Οικογενειακού Σετ). Βάλτε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε τα κρεμμύδια εσαλότ, το σκόρδο και μία πρέζα αλάτι. Σωτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέστε το κρασί, αφήστε να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία, ώστε να σιγοβράσει για ακόμα 2 λεπτά.

  3. Προσθέστε το ζωμό με μία κουτάλα, ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό πριν προσθέσετε την επόμενη κουταλιά.

  4. Συνεχίστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το ζωμό και να γίνει μαλακό και κρεμώδες, περίπου 25-30 λεπτά. Μπορεί να μη χρειαστεί όλος ο ζωμός.

  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C (170° στον αέρα) | 350F | εστία γκαζιού 5.

  6. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τα καρυκεύματα. Βάλτε το σε ένα ταψί και προσθέστε επάνω στο ρύζι τις φέτες κολοκύθας.

  7. Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια από το ριζότο να πάρει χρώμα και η κολοκύθα να είναι μαλακή όταν την τρυπάτε με ένα μαχαίρι.

  8. Για το σερβίρισμα: Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά πριν σερβίρετε με λίγη crème fraîche. Πασπαλίστε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Ριζότο με κολοκύθα στο φούρνο (ως αρχείο PDF / ως ePub )

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα