Προετοιμασία & χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 10 λετπά
Υλικά:
4 μεσαία μήλα π.χ. Gala ή Cox
2 μεσαία αχλάδια π.χ. Comice ή Rocha, κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές σούπας φρέσκα κράνμπερι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κύβους
φύλλα φασκόμηλου για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (160° στον αέρα) | 350F | εστία γκαζιού 4
Τακτοποιήστε τα ολόκληρα μήλα και τα κομμένα αχλάδια και τα κράνμπερι σε ένα ταψί. Βάλτε στα μήλα και στα αχλάδια κύβους βουτύρου.
Ψήστε για περίπου μία ώρα μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά τρυπώντας με ένα μαχαίρι, τα μήλα πρέπει να έχουν ζαρώσει.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για λίγο. Γαρνίρετε με τα φύλλα φασκόμηλου και σερβίρετε.
Ψητά μήλα και αχλάδια με κράνμπερι και φασκόμηλο (ως αρχείο PDF / ως ePub )