Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Shutterstock

Τουρκικό τυλιχτό ρολό μπουρέκι - παραδοσιακά γνωστό ως ‘rulo börek’

Συνταγές

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν: iCook Αντικολλητικό Τηγάνι 30 cm, iCook Μαχαίρια.
Αυτή η εύκολη συνταγή με πολλές παραλλαγές μας έρχεται από την Seval Karatay από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Μας λέει, "Κανονικά αυτό το μπουρέκι ψήνεται στο φούρνο, αλλά είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό να το φτιάξετε στο τηγάνι".

Υλικά για τη σάλτσα:

  1. 2 μεγάλα στρογγυλά φύλλα ζύμης

  2. 2 αυγά

  3. 5–6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

  4. ¼ της κούπας ελαιόλαδο

  5. 1–2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Υλικά για τη γέμιση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές παραλλαγές γέμισης. Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις της Seval:

Γέμιση με τυρί:

  1. 200–250 g τυρί φέτα, θρυμματισμένη

  2. Μισό ματσάκι μαϊντανό και μάραθο, ψιλοκομμένα

  3. 1 κουταλάκι του γλυκού, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

  4. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και βάλτε τα μέσα στο φύλλο.

Γέμιση με σπανάκι:

  1. 500 g σπανάκι, πλυμένο, ψιλοκομμένο και με τριμμένο αλάτι

  2. 100 g τυρί φέτα, θρυμματισμένη

  3. Αλάτι, μαύρο πιπέρι και θυμάρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

  4. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και βάλτε τα μέσα στο φύλλο.

Γέμιση με κρέας και λαχανικά:

  1. 250 g κιμάς

  2. 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια

  3. 1 μεσαίο πράσο, ψιλοκομμένο

  4. 1 μεσαίο καρότο, τριμμένο στον τρίφτη

  5. Σωτάρετε όλα τα υλικά μαζί και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε τη μέσα στο φύλλο.

Γέμιση με πατάτα:

  1. 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους, τριμμένες στον τρίφτη

  2. 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια

  3. Σωτάρετε τα δύο υλικά και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε τη μέσα στο φύλλο.

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα δύο στρογγυλά φύλλα στη μέση.

  2. Ανακατέψτε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι σε ένα μπολ και στη συνέχεια αλείψτε τα τέσσερα ημικυκλικά φύλλα.

  3. Ετοιμάστε τη γέμιση που προτιμάτε και μόλις τελειώσετε, βάλτε το ένα τέταρτο της γέμισης κατά μήκος της ίσιας πλευράς του φύλλου και τυλίξτε το σε ρολό.

  4. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στο τηγάνι σας και τώρα βάλτε το ρολό στη μέση του τηγανιού και σχηματίστε ένα σπιράλ. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα και με τα άλλα τρία φύλλα και συνεχίστε να τους δίνετε σχήμα σπιράλ στο τηγάνι.

  5. Αλείψτε την υπόλοιπη σάλτσα σε όλα τα ρολό/σπιράλ σχήματος μπουρεκάκια. Βάλτε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε στη χαμηλότερη θερμότητα μέχρι η επιφάνεια του φύλλου να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αναποδογυρίστε το μπουρεκάκι με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και μαγειρέψτε και από την άλλη πλευρά. Μόλις και οι δύο πλευρές είναι χρυσαφένιες, τα μπουρέκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Ψητά μήλα και αχλάδια με κράνμπερι και φασκόμηλο (ως αρχείο PDF / ως ePub )

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα