Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Shutterstock

Ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο από την Τουρκία - παραδοσιακά γνωστό ως künefe

Συνταγές

Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο έως μέτριο

Σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν: iCook Αντικολλητικό Τηγάνι 30 cm, iCook Μαχαίρια, iCook Mπολ Γενικής Xρήσης

Η Yasemin Uzunpostalcı μας λέει επίσης, "Αν δεν σας αρέσει το τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με καρύδια." Η Yasemin είναι από την Konya της Τουρκίας και είναι Διακεκριμένη Πλατινένια.

Υλικά για τη ζύμη: 400 g φύλλο καταΐφι, 250 g μοτσαρέλα ή άλλο ανάλατο τυρί τύπου string, 100 g ανάλατο βούτυρο, ½ κουταλιά της σούπας μελάσα

Υλικά για το σιρόπι: 200 g ζάχαρη, 400 ml νερό, 2–3 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάλτε το νερό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για πέντε λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Φροντίστε να ανακατεύετε συνέχεια το σιρόπι. Βγάλτε το από τη φωτιά, ρίξτε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να κρυώσει.

  2. Στο τηγάνι σας, ανακατέψτε ένα τέταρτο από το μαλακό βούτυρο και τη μελάσα με τα δάχτυλά σας, στο κέντρο του τηγανιού. Απλώστε το μείγμα στο τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

  3. Βάλτε το φύλλο καταΐφι σε έναν καθαρό πάγκο. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και στη συνέχεια ρίξτε το στο φύλλο. Απλώστε το βούτυρο με τα δάκτυλά σας μέχρι να υγρανθεί και να κολλήσει ομοιόμορφα σε όλο το καταΐφι.

  4. Πάρτε το μισό από το βουτυρωμένο καταΐφι και πιέστε το σφιχτά στο τηγάνι με το βούτυρο και τη μελάσα. Καλύψτε όλο το τηγάνι σταθερά για να κάνετε την πρώτη σας στρώση.

  5. Κόψτε το τυρί σε λεπτές φέτες και απλώστε τις ομοιόμορφα σε όλη την πρώτη στρώση με το καταΐφι. Το τυρί σχηματίζει τη δεύτερη ομοιόμορφη στρώση. Πάρτε το υπόλοιπο καταΐφι και πιέστε το πάνω στο τυρί για να φτιάξετε την τρίτη και τελευταία στρώση.

  6. Βάλτε το τηγάνι στη μαγειρική εστία σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ή έως ότου η το καταΐφι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Ανακινείστε ήπια και συνεχώς το τηγάνι για να αποφύγετε να κολλήσει το καταΐφι. Αναποδογυρίστε το πάνω σε ένα μεγάλο πιάτο και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά με τον ίδιο τρόπο. Μόλις η άλλη πλευρά πάρει ένα επίσης χρυσαφί χρώμα, ρίξτε το σιρόπι που ετοιμάσατε πάνω σε όλο το επιδόρπιο και βγάλτε το από τη φωτιά. Σερβίρετε με μερικά νόστιμα φιστίκια ή οποιοδήποτε είδος ξηρού καρπού!

Εορταστική λαχανίδα (kale), ψητή γλυκοπατάτα και σαλάτα με παστινάκι, φέτα, πεκάν και ρόδι (ως αρχείο PDF / ως ePub )

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα