Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© iStockphoto

Μαρμελάδα δαμάσκηνο με κανέλα

Συνταγές

Υλικά:

  1. 2 kg δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι και χοντροκομμένα

  2. 200 ml χλιαρό νερό

  3. 2 kg κρυσταλλική, λευκή ζάχαρη

  4. 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

  5. 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν: Kατσαρόλα Dutch 8 L

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τα χοντροκομμένα δαμάσκηνα στη μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε νερό. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός, αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού και αφήστε τη ζάχαρη να διαλυθεί σιγά-σιγά, χωρίς να βράζει το μείγμα.

  2. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία για πέντε λεπτά. Βγάλτε το πιατάκι από την κατάψυξη και κάντε τη δοκιμή (δείτε το σχετικό άρθρο). Εάν η μαρμελάδα δεν έχει δέσει ακόμη, συνεχίστε το βράσιμο για άλλα δυο λεπτά και κάντε ξανά τη δοκιμή.

  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ανακατεύετε το μείγμα περιστασιακά - έτσι θα εμποδίσετε τα κομμάτια του φρούτου να καθίσουν στο κάτω μέρος των βάζων. Βάλτε τη μαρμελάδα στα ζεστά βάζα, σφραγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα