Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Stockfood

Μπακαλιάρος με γέμιση αμυγδάλου και ψητές πατάτες

Συνταγές


Υλικά:

Γέμιση αμυγδάλου

  1. 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  2. ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια

  3. 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  4. 300g ψωμί ολικής αλέσεως, κομμένο σε κύβους των 12cm

  5. 2 κουταλιές σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

  6. ½ κουταλάκι τριμμένο πιπέρι

  7. 3 κουταλιές σούπας ξερό εστραγκόν (ή άνηθο, ή βασιλικό)

  8. 60g βούτυρο, λιωμένο

  9. 30–50ml ξεστό νερό

  10. 60g αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και σοταρισμένα

Ψάρι

  1. 4 φιλέτα μπακαλιάρου

  2. 8–10 λωρίδες μπέικον (προαιρετικό)

  3. Αλάτι και λεμόνι για το τελείωμα

Ψητές πατάτες

  1. 680g μικρές πατάτες (baby), κομμένες στη μέση

  2. 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού

  3. 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου

  4. 3–4 πρέζες αλάτι

  5. 2 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο

  6. 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

  7. 250ml κρύο νερό


Εκτέλεση:

Γέμιση αμυγδάλου:

  1. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να μαυρίσουν, στη συνέχεια βγάλτε τα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Μπακαλιάρος:

  1. Ξεπλύνετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου κάτω από κρύο νερό και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.

  2. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω σε κάθε φιλέτο μπακαλιάρου, αφήνοντας ένα κενό 2cm στην κάτω άκρη.

  3. Τυλίξτε τα φιλέτα προς τα πάνω και αν χρειάζεται βάλτε μια οδοντογλυφίδα για να μη φύγει η γέμιση. Προαιρετικά: Πάρτε τις λωρίδες του μπέικον και τυλίξτε τις σφιχτά γύρω από τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

  4. Τοποθετήστε τα τυλιγμένα φιλέτα στο αντικολλητικό τηγάνι με το καπάκι iCook 12 ιντσών, με την πλευρά του ψαριού προς τα κάτω. Αφήστε 1-2 cm χώρο ανάμεσα στα φιλέτα για να κυκλοφορεί καλά ο θερμός αέρας.

  5. Μαγειρέψτε το γεμιστό μπακαλιάρο από τη μία πλευρά για 8-12 λεπτά, στη συνέχεια γυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για ακόμη 8-12 λεπτά.

Πατάτες

  1. Βάλτε τις πατάτες στο σκεύος ατμού iCook 4 λίτρων, καλύψτε τις με 250ml κρύου νερού και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τις πατάτες στην άκρη.

  2. Βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι iCook 10 ιντσών και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, προσθέστε τις baby πατάτες και ανακατέψτε.

  3. Πασπαλίστε τη σκόνη του σκόρδου και του κρεμμυδιού πάνω στις πατάτες, ανακατέψτε απαλά και στη συνέχεια τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου η σκόνη πάρει ένα σκούρο χρώμα και σκληρύνει.

  4. Συνεχίστε με το αλάτι και το πιπέρι που προτιμάτε και αφήστε τις να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα