Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Shutterstock

Μπριζόλα με αρωματικό βούτυρο με γκοργκοντζόλα και πουρές από πατάτα και κολοκύθα

Συνταγές

Υλικά:

Αρωματικό βούτυρο με γκοργκοντζόλα:

  1. 4 κουταλιές σούπας βούτυρο, να έχει μαλακώσει

  2. 4 κουταλιές σούπας τυρί γκοργκοντζόλα

  3. 1 κουταλιά σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μπριζόλα:

  1. 4 μπριζόλες ribeye ή από το μέρος που προτιμάτε

  2. Αλάτι και τριμμένο πιπέρι

  3. Ελαιόλαδο

Πουρές:

  1. 1,4kg κολοκύθα

  2. 1,4kg πατάτες για βράσιμο

  3. 1 κουταλάκι αλάτι

  4. 250ml κρέμα λίγων λιπαρών (ή πλήρης λιπαρών ή γάλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

  5. 150g ανάλατο βούτυρο

  6. 2 κουταλιές σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

  7. 1 κουταλιές σούπας φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Αρωματικό βούτυρο με γκοργκοντζόλα:

  1. Αναμείξτε το βούτυρο, το τυρί γκοργκοντζόλα και το μαϊντανό για να πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα.

  2. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από το αρωματικό βούτυρο πάνω σε κάθε μπριζόλα και αφήστε το να λιώσει σε όλη την επιφάνεια καθώς σερβίρετε.

Μπριζόλα

  1. Ρίξτε αλάτι και τρίψτε φρέσκο πιπέρι και στις δύο πλευρές της κάθε μπριζόλας. Τυλίξτε την κάθε μπριζόλα σφιχτά με μεμβράνη και τοποθετήστε τις στο ψυγείο για λίγες ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σημείωση: Βγάλτε τις από ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα, για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

  2. Βάλτε το μεγάλο τηγάνι με καπάκι iCook σε μέτρια φωτιά. Αν μια σταγόνα νερού αναπηδά όταν πέσει στο τηγάνι, σημαίνει ότι έχετε τη σωστή θερμοκρασία.

  3. Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και βεβαιωθείτε ότι έχει τη σωστή θερμοκρασία.

  4. Βάλτε κάθε μπριζόλα στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για δύο λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για δύο λεπτά. Δείτε αν ψήθηκε καλά και αν θέλετε, μαγειρέψτε τη λίγο παραπάνω.

  5. Αφαιρέστε τη μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά.

Πουρές:

  1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και αφαιρέστε τους σπόρους από την κολοκύθα και κόψτε τα όλα σε κύβους των 2cm.

  2. Τοποθετήστε τους κύβους κολοκύθας και τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα iCook 4 λίτρων, καλύψτε με νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι και φέρτε σε βρασμό. Αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ή μέχρι η κολοκύθα και οι πατάτες να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι. Σουρώστε όταν είναι έτοιμα.

  3. Βάλτε την κολοκύθα και τις πατάτες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε την κρέμα και χτυπήστε ώστε να ενσωματωθεί καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το φασκόμηλο και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πρόταση σερβιρίσματος: μία προαιρετική γαρνιτούρα θα μπορούσαν να είναι τα φρέσκα πράσινα φασολάκια στον ατμό, για επιπλέον χρώμα και γεύση.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα