Υλικά:
120g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180g καστανή ζάχαρη
¼ κουταλάκι αλάτι
400g κράνμπερι [ή κράνμπερι του βουνού(lingonberry) ή κεράσια για τάρτα]
75g κομμένα καρύδια
120g λιωμένο βούτυρο
2 χτυπημένα αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
Συνταγή:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.
Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε μέσα και ανακατέψτε τα κράνμπερι και τα καρύδια. Στη συνέχεια, ρίξτε και ανακατέψτε το βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Βάλτε τη ζύμη σε μία αντικολλητική φόρμα για τάρτα.
Ψήστε στους 175°C για 40 λεπτά.
Σερβίρετε με παγωτό βανίλιας (προαιρετικά).