Δυσκολία: μέτρια
Σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν: Μαχαίρια - 5 τεμάχια σετ, Ψαλίδι Πολλαπλών Χρήσεων, Μπολ Ανάμειξης, Κατσαρόλα 8L με Καπάκι
Υλικά:
6 αρνίσια παϊδάκια
6 φέτες αγκινάρας
300 g μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια
200 g ρύζι
100 g ψιλό πλιγούρι
½ ματσάκι μαϊντανό
200 g αμπελόφυλλα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 κουτάλι της σούπας σάλτσα ντομάτας
110 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε το μοσχαρίσιο κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες με το μαχαίρι iCook και τεμαχίστε το μαϊντανό με το ψαλίδι πολλαπλών χρήσεων.
Ανακατέψτε τα όλα μαζί με το πληγούρι, το ρύζι, τα καρυκεύματα, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο στο μπολ ανάμειξης.
Ζυμώστε για 10-15 λεπτά, κατόπιν γεμίστε και τυλίξτε τα αμπελόφυλλα.
Τοποθετήστε τρία αρνίσια παϊδάκια στην κατσαρόλα iCook. Βάλτε από πάνω τις αγκινάρες, συνεχίστε με δύο στρώματα αμπελόφυλλα και ξανά παϊδάκια και αγκινάρες και στη συνέχεια, δύο ακόμη στρώματα αμπελόφυλλων.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα ντομάτας.
Ξεκινήστε το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία, κατόπιν αφήστε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.