Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Shutterstock

Ινδικό κοτόπουλο biryani

Συνταγές

Ρύζι μπασμάτι – Υλικά:

  1. 200 g ρύζι μπασμάτι

  2. 2 λίτρα νερό

  3. 1 μικρό φύλλο δάφνης

  4. 1 ξυλάκι κανέλας 5 cm

  5. 3 σπόρους πράσινο κάρδαμο

Ρύζι – Εκτέλεση:

  1. Πλύνετε το ρύζι μερικές φορές μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Μουλιάστε το για 20 λεπτά στο Μπολ Ανάμειξης 2 Λίτρων. Στραγγίξτε το νερό.

  2. Στην κατσαρόλα των 3 λίτρων βάλτε να βράσουν 2 λίτρα νερό. Προσθέστε το φύλλο δάφνης, το κάρδαμο και την κανέλα στο νερό.

  3. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει προσθέστε λίγο αλάτι και το στραγγισμένο ρύζι.

  4. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Στραγγίστε σε σουρωτήρι και πετάξτε τα μεγάλα, στερεά μυρωδικά ή κρατήστε τα μέσα στο ρύζι.

Κοτόπουλο biryani – Υλικά:

  1. 500–600 g κοτόπουλο (ανάμεικτα πόδια και στήθος)

  2. 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  3. Αλάτι κατά προτίμηση

  4. 2 μεσαία κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες

  5. 1 αστεροειδή γλυκάνισο

  6. Μουλιάστε μία πρέζα σαφράν(ή κρόκο κοζάνης) σε 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας καθαρό βούτυρο (κλαριφιέ)

  7. 3 σπόρους πράσινο κάρδαμο

  8. 1 σπόρο μαύρο κάρδαμο

  9. 1 φύλλο δάφνης

  10. 4 γαρίφαλα

  11. 1 ξυλάκι κανέλας 2,5 cm

  12. ½ κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινο

  13. 1 κουταλάκι πάστα τζίντζερ/σκόρδου

  14. 1 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά

  15. 2 κουταλιές της σούπας biryani μασάλα ή μασάλα για κοτόπουλο

  16. ¾ με 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κόκκινου τσίλι

  17. 1 φλιτζάνι γιαούρτι

  18. 1 χούφτα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα

  19. 1 χούφτα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

Κοτόπουλο biryani – Εκτέλεση:

  1. Όσο το ρύζι μαγειρεύεται, σοτάρετε τα κρεμμύδια με το λάδι στην Κατσαρόλα 4 Λίτρων iCook. Όταν ροδίσει, πάρτε το ¼ των κρεμμυδιών και αφήστε τα κατά μέρος σε ένα μπολ.

  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τον αστεροειδή γλυκάνισο, τους σπόρους κύμινου, τα γαρύφαλλα και το κάρδαμο μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο κρεμμύδι.

  3. Προσθέστε την πάστα τζίντζερ/σκόρδου και σοτάρετε μέχρι να φύγει η οσμή του ωμού τροφίμου.

  4. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ασπρίσουν.

  5. Πασπαλίστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά - αλάτι, μασάλα, κουρκούμη και σκόνη κόκκινου τσίλι. Ανακατέψτε καλά. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

  6. Ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα με το κάρυ. Προσθέστε αλάτι κατά προτίμηση.

Συνδυάστε το κοτόπουλο με το ρύζι:

  1. Βάλτε λίγο λάδι στην Κατσαρόλα Dutch 8 Λίτρων με Καπάκι και προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

  2. Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα και από πάνω βάλτε τα μισά φύλλα μέντας.

  3. Στρώστε το μαγειρεμένο ρύζι ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Ρίξτε το ¼ των τηγανητών κρεμμυδιών, τα υπόλοιπα φύλλα του δυόσμου και του κόλιανδρου και από πάνω, το μουλιασμένο σαφράν.

  4. Ασφαλίστε καλά την Κατσαρόλα Dutch με το καπάκι και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά.

  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο biryani με γιαούρτι.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα