Συνολικός χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά / Μερίδες: 4 / Ενεργειακή αξία: 506 kcal ανά μερίδα
Μαγειρικά σκεύη:
Αντικολλητικό τηγάνι 30 cm με καπάκι με ενισχυμένο γυάλινο καπάκι
Κατσαρόλα 1 ή 2 λίτρων με καπάκι
Μπολ ανάμιξης με καπάκι
Συστατικά:
4 κομμάτια μοσχαρίσια μπριζόλα με κόκκαλο, 230 g το κομμάτι
3 πιπεριές (πράσινη, κίτρινη και κόκκινη)
4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
4 κλωναράκια κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
½ μέρος από ολόκληρο μαρούλι Iceberg
αλάτι και πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 1 μερίδα:
Πρωτεΐνη – 41.8 g
Λιπαρά– 32.3 g
Υδατάνθρακες – 12.1 g
Ενεργειακή αξία – 506.4 θερμίδες
Χοληστερίνη – 238 mg
Γλυκαιμικός δείκτης – 25 (χαμηλός)
Μέθοδος προετοιμασίας:
Ρίξτε λάδι στις μπριζόλες, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τις στη μαρινάδα για 10 λεπτά.
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές και μαγειρέψτε τις στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά μέχρι να ξεφλουδίζονται εύκολα. Στη συνέχεια, κρυώστε τις σε κρύο νερό, ξεφλουδίστε τις, στεγνώστε τις με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και ψιλοκόψτε τις με ένα μαχαίρι.
Τρυπήστε ελαφρά κάθε ντομάτα με ένα μαχαίρι, βυθίστε τις σε βραστό νερό για 5-10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις και ψιλοκόψτε τις σε κυβάκια. Συνδυάστε τις ντομάτες σε κύβους με ψιλοκομμένες πιπεριές, προσθέστε ξύδι κρασιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το μείγμα να ποτίσει.
Προθερμάνετε το τηγάνι. Χρησιμοποιήστε στο κρέας μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι και ψήστε μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Όταν η μπριζόλα είναι καλοψημένη, μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο και σερβίρετε με την σάλτσα λαχανικών και φύλλα μαρουλιού iceberg στο πλάι.