Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Stockfood

Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα

Συνταγές

Το Σπαγγέτι αλά πουτανέσκα είναι ένα Ιταλικό πιάτο με καταγωγή από τη Νάπολη. Τα συστατικά συνήθως περιλαμβάνουν χυμό ντομάτας (passata), ελιές, αντζούγιες και φυσικά, μακαρόνια.

Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:

  1. Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής

  2. Σετ 5 Μαχαιριών

  3. Κατσαρόλα 4 L και Kαπάκι

  4. Κατσαρόλα 1 L και Kαπάκι

  5. Κατσαρόλα 3 L και Kαπάκι

  6. Σκεύος Ατμού 4 L

  7. Mπολ Γενικής Xρήσης 3 L

Υλικά:

  1. 0,5 λίτρο ζωμό

  2. Ελαιόλαδο

  3. 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

  4. 4 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα

  5. 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  6. 10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

  7. 20 g κάπαρη, στραγγισμένη

  8. 600 g χυμό ντομάτας (passata)

  9. 180 g μακαρόνια

  10. Αλάτι κατά προτίμηση

  11. Ένα μικρό ματσάκι φρέσκο Ιταλικό μαϊντανό, κομμένο

  12. 100 g τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Χρησιμοποιώντας την Κατσαρόλα 4 L, βράστε το νερό με λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, προετοιμάστε ένα στιγμιαίο ζωμό στην Κατσαρόλα 1 L, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην Κατσαρόλα 3 L σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού ζεσταθεί, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα μέχρι το λάδι να πάρει άρωμα. Προσθέστε τις αντζούγιες και τα ντοματίνια, ανακατέψτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτετε τις ελιές και την κάπαρη και ανακατέψτε για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το χυμό ντομάτας, φέρτε σε βρασμό και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε λίγο-λίγο το ζωμό κάθε φορά, ενώ η σάλτσα εξακολουθεί να σιγοβράζει. Αυτό το τελευταίο βήμα θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

  3. Όταν πάρει βράση το αλατισμένο νερό, βράστε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και στη συνέχεια, σουρώστε τα στο Σκεύος Ατμού 4 L - είναι το τέλειο σουρωτήρι - και κρατήστε μισό από το νερό που τα βράσατε στο Μπολ Γενικής Xρήσης 3 L.

  4. Προσθέστε τα βρασμένα μακαρόνια στη σάλτσα και στη συνέχεια, αν χρειάζεται, αραιώστε προσθέτοντας λίγο ζωμό. Σερβίρετε βάζοντας λίγο περισσότερη σάλτσα στην κορυφή και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Προαιρετική πρόταση σερβιρίσματος: αφού σερβίρετε, προσθέστε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα