Καλάθι αγορών (0) 0 Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

Μεταβείτε στο Amway Online
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© StockFood

Παρμιτζιάνα

Συνταγές

Η Παρμιτζιάνα είναι ένα Ιταλικό πιάτο που κατάγεται από τις νότιες περιοχές της Καμπανίας και της Σικελίας. Μερικές φορές αναφέρεται ως Παρμιτζιάνα με μελιτζάνες ή Μελιτζάνες αλά παρμιτζιάνα και συνήθως ψήνεται με στρώσεις από τηγανισμένες μελιτζάνες, τυρί και σάλτσα ντομάτας.

Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:

  1. Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής

  2. Σετ 5 Μαχαιριών

  3. Αντικολλητικό Τηγάνι 25cm

  4. Σκεύος Ατμού 4 L

  5. Κατσαρόλα 1 L και Kαπάκι

Υλικά:

  1. 700 g μελιτζάνες

  2. 20 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  3. 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες

  4. 250 g χυμό ντομάτας (passata)

  5. 10 φύλλα βασιλικού

  6. 250 g τυρί μοτσαρέλα, κομμένο φέτες

  7. 80 g τυρί παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη

  8. Φυτικό λάδι, για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες

  9. 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  10. Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

  2. Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος, αλατίστε τις και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Απορροφήστε τα περίσσεια υγρά τους με χαρτί κουζίνας. Αλευρώστε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τηγανίστε τις σε φυτικό λάδι στο Αντικολλητικό Τηγάνι iCook, μέχρι να ροδίσουν. Βάλτε τις μελιτζάνες στο Σκεύος Ατμού 4 L iCook για να στραγγίξουν το υπερβολικό λάδι.

  3. Στο μεταξύ, προετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο στην Κατσαρόλα 1 L iCook σε μέτρια φωτιά, για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό ντομάτας και τα φύλλα βασιλικού, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη.

  4. Βάλτε δύο κουτάλες από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού με βάθος και ένα στρώμα από τις τηγανητές μελιτζάνες. Συνεχίστε με μια χούφτα παρμεζάνα, αλάτι και τυρί μοτσαρέλα. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν όλες οι μελιτζάνες. Ολοκληρώστε το τελευταίο στρώμα με σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα. Βάλτε το στο φούρνο για 40 λεπτά και μόλις μαγειρευτεί, προσθέστε ξανά φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρετε και απολαύστε!

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα