Αγαπημένα (0) 0 Αγαπημένα

Η λίστα με τα αγαπημένα σας είναι κενή!

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Shutterstock

Πίτσα μαργαρίτα με μανιτάρια

Συνταγές

Ενώ αυτή η συνταγή πίτσας με μανιτάρια είναι μία από τις αγαπημένες μας, μπορείτε να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε υλικό βάλετε πάνω στην πίτσα με τα υλικά που σας αρέσουν. Το καλύτερο από όλα, το μόνο που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτήν την πίτσα είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι iCook!

Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:

  1. Mπολ Γενικής Xρήσης 1 L

  2. Mπολ Γενικής Xρήσης 3 L

  3. Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής

  4. Σετ 5 Μαχαιριών

  5. Aντικολλητικό Tηγάνι με Γυάλινο Καπάκι, 28 cm

Υλικά:

  1. 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά

  2. 250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  3. ½ κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη

  4. ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

  5. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  6. 180 ml χλιαρό νερό

  7. 150 g τριμμένο τυρί

  8. 150 g φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, χοντροκομμένο

  9. 150 g σάλτσα ντομάτας passata

  10. 150 g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  11. 250 g ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

  12. 2 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα

  13. 5-10 ml ελαιόλαδο

  14. Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

  15. Παχύ βαλσάμικο ξύδι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι και το νερό στο μικρό μπολ γενικής χρήσης. Αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος για δύο περίπου λεπτά.

  2. Κοσκινίστε το αλεύρι, αλατίστε το μέσα στο μεγάλο μπολ γενικής χρήσης και δημιουργήστε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και στη συνέχεια, ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Καλύψτε με το αντίστοιχο καπάκι και αφήστε το να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. Τώρα, βάλτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια στην οποία έχετε πασπαλίσει αλεύρι. Ζυμώστε τη για να φύγει ο αέρας, ανοίξτε το φύλο της πίτσας και τυλίξτε το στον πλάστη.

  4. Με ένα πινέλο, λαδώστε την επιφάνεια του αντικολλητικού τηγανιού. Εάν χρησιμοποιείτε το Αντικολλητικό Τηγάνι iCook, δεν χρειάζεστε ελαιόλαδο. Ξετυλίξτε το φύλλο στην επιφάνεια του τηγανιού και κόψτε την ζύμη που περισσεύει με ένα εργαλείο σιλικόνης.

  5. Μαγειρέψτε το φύλλο σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά, έως ότου η κάτω πλευρά αρχίσει να παίρνει ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Στη συνέχεια, γυρίστε το φύλλο και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για άλλα πέντε λεπτά, μέχρι να ψηθεί.

  6. Απλώστε τη σάλτσα passata στην πίτσα και στη συνέχεια, το τριμμένο τυρί και τα μανιτάρια. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

  7. Με μια ξύλινη σπάτουλα ή σπάτουλα σιλικόνης, ανασηκώστε την πίτσα και βάλτε την πάνω στην ξύλινη επιφάνεια κοπής. Βάλτε πάνω τα κομμάτια της μοτσαρέλας, τα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού. Ραντίστε με το βαλσάμικο ξύδι.

Συμβουλές:

Διπλασιάστε τα υλικά της ζύμης, ώστε να χρησιμοποιήσετε τη μισή για να φτιάξετε πίτσα μια άλλη μέρα. Τυλίξτε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε την στην κατάψυξη έως ότου θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε. Εάν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φρέσκια ζύμη με έτοιμη ζύμη από το σούπερ μάρκετ. Εάν σας περισσέψει πίτσα, μπορείτε εύκολα να τη ζεστάνετε στο τηγάνι σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία. Εάν προτιμάτε η ζύμη της πίτσας σας να είναι τραγανή, μπορείτε να την ψήσετε στο φούρνο στους 200°C. Εάν χρησιμοποιείτε το Αντικολλητικό Τηγάνι iCook, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε την πίτσα σε άλλο ταψί!

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα