Αγαπημένα (0) 0 Αγαπημένα

Η λίστα με τα αγαπημένα σας είναι κενή!

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© Shutterstock

Κοτόπουλο με κάρυ

Συνταγές

Αυτό το πιάτο με κάρυ συνδυάζει τέλεια τα πικάντικα μπαχαρικά και τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών και του τζίντζερ. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα για να το απολαύσετε κάποιο βράδυ που γυρνάτε αργά από τη δουλειά σας και είναι επίσης ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Μπορούν να το απολαύσουν έως και 4 άτομα.

Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:

  1. Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής

  2. Σετ 5 Μαχαιριών

  3. Mπολ Γενικής Xρήσης 2 L

  4. Aντικολλητικό Tηγάνι με Γυάλινο Καπάκι, 28 cm

  5. Μικρό Tηγάνι και Καπάκι

Υλικά:

  1. 800 g στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς

  2. 150 g έτοιμη πάστα κάρυ massaman

  3. 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες

  4. 1 κομμάτι φρέσκου τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

  5. 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου, θρυμματισμένους σε γουδί

  6. 2 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

  7. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας

  8. Προαιρετικά: 3 φρέσκα πράσινα τσίλι, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένα

  9. 400 ml γάλα καρύδας

  10. 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού

  11. 1 κουταλιά της σούπας φρέσκου χυμού λάιμ

  12. Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

  13. 1 φλιτζάνι λευκό ρύζι, ξεπλυμένο

  14. 2 φλιτζάνια νερό

  15. 3 κουταλιές της σούπας φρέσκου μαϊντανού

Εκτέλεση:

  1. Πλύνετε το κοτόπουλο, στεγνώστε το και αλατοπιπερώστε το στο μπολ ανάμειξης.

  2. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και τηγανίστε το για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

  3. Στη συνέχεια, προσθέστε την πάστα κάρυ, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, τα καρότα, τη ζάχαρη καρύδας και προαιρετικά τα τσίλι, ενώ παράλληλα ανακατεύετε. Ρίξτε το γάλα καρύδας και καλύψτε με το καπάκι για 5 λεπτά.

  4. Αφαιρέστε το καπάκι και στη συνέχεια αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιει ελαφρώς τη σάλτσα του.

  5. Εν τω μεταξύ, προσθέστε το ρύζι και το νερό στο Μικρό Tηγάνι και φέρτε το σε βρασμό. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το νερό.

  6. Αφαιρέστε το φαγητό από τη φωτιά και στη συνέχεια, ανακατέψτε τη σάλτσα ψαριού και το χυμό του λάιμ.

  7. Σερβίρετε σε μπολ μαζί με ρύζι και προαιρετικά, γαρνίρετε με το φρέσκο μαϊντανό.

Συμβουλή:

προαιρετικά και για πιο πικάντικη γεύση προσθέστε και τους σπόρους των πράσινων τσίλι.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα