Shakshuka
Συνταγές
Ένα εύκολο και χορταστικό πιάτο για πρωινό, το shakshuka (σακσούκα) στα αραβικά σημαίνει «μείγμα» και το απολαμβάνουν οι λαοί της Μεσογείου εδώ και πολλούς αιώνες. Απολαύστε αυτό το γευστικό πιάτο ως πρωινό ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!
Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:
Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής
Σετ 5 Μαχαιριών
Aντικολλητικό Tηγάνι με Γυάλινο Καπάκι, 24 cm
Υλικά:
3 g μείγμα χαρίσα (harissa)
3 g κύμινο σε σκόνη
3 g καπνιστή πάπρικα
5 ml πελτέ τομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 πιπεριές (1 κόκκινη και 1 κίτρινη), χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
400 g ντομάτες βελανίδι, κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα αυγά (βιολογικά)
½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες και ραντισμένο με χυμό λεμονιού
15 g φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Αλάτι κατά προτίμηση
Φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα χαρίσα, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τις πιπεριές και το αλάτι. Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες, αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει.
Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας ή μιας κουτάλας από σιλικόνη, ανοίξτε τρεις τρύπες στη σάλτσα και σπάστε μέσα τα αυγά. Τοποθετήστε το καπάκι πάνω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι τα μαγειρευτούν τα ασπράδια των αυγών, αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν ρευστοί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε τις φέτες του αβοκάντο και γαρνίρετε με το φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρετε με το φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί.
Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο
PDF
/ ως
ePub