Αγαπημένα (0) 0 Αγαπημένα

Η λίστα με τα αγαπημένα σας είναι κενή!

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Αφράτες τηγανίτες με μασκαρπόνε και μύρτιλα

Συνταγές

Τέλειες τηγανίτες που θα λατρέψουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι! Η προσθήκη του κρεμώδους μασκαρπόνε μαζί με το λεμόνι και το κάρδαμο, εγγυώνται την επιτυχία αυτής της υπέροχης συνταγής!

Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:

  1. Mπολ Γενικής Xρήσης 1 L

  2. Mπολ Γενικής Xρήσης 2 L

  3. Mπολ Γενικής Xρήσης 3 L

  4. Αντικολλητικό Τηγάνι με ενισχυμένο Γυάλινο Καπάκι, 24 cm

Υλικά:

  1. 150 g μασκαρπόνε ή Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι

  2. 1/2 κουταλιά κάρδαμου σε σκόνη

  3. 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

  4. Προαιρετικά: Nutrilite All Plant Σκόνη Φυτικών Πρωτεϊνών

  5. 175 g άσπρο αλεύρι

  6. 1 κουταλιά της σούπας baking powder

  7. 70 g ζάχαρη άχνη

  8. 1 αυγό

  9. 250 ml γάλα

  10. 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  11. 30 g βούτυρο λιωμένο

  12. Μία πρέζα αλάτι

  13. 200 g μύρτιλα

  14. Λεπτόρευστο μέλι

Εκτέλεση:

  1. Στο μικρότερο μπολ γενικής χρήσης, χτυπήστε ελαφρά το μασκαρπόνε ή το Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με 15 γραμμάρια άχνης ζάχαρης μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το χυμό του λεμονιού, το κάρδαμο και προαιρετικά, τη Nutrilite All Plant Σκόνη Φυτικών Πρωτεΐνών και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

  2. Στο μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

  3. Στο μεσαίο μπολ, προσθέστε το αυγό, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο - που πρέπει να έχει κρυώσει - και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί.

  4. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο κέντρο και στη συνέχεια, χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να πάρετε ένα λείο χυλό.

  5. Βάλτε στο τηγάνι μια μικρή ποσότητα βουτύρου και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Εάν χρησιμοποιείτε το Αντικολλητικό Τηγάνι iCook, δεν θα χρειαστείτε βούτυρο, αλλά μπορείτε να το προσθέσετε για επιπλέον γεύση και για να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι τηγανίτες.

  6. Ρίξτε στο τηγάνι μικρή ποσότητα από το χυλό, ώστε να μαγειρεύετε 2-3 τηγανίτες ταυτόχρονα. Τηγανίστε από τη μία πλευρά για περίπου δύο λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια, γυρίστε τις από την άλλη με μια ξύλινη σπάτουλα ή με σπάτουλα από σιλικόνη. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

  7. Σερβίρετε τις τηγανίτες με μια κουταλιά από το μείγμα του μασκαρπόνε, τα μύρτιλα και λίγο μέλι.

Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο PDF / ως ePub

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα