Ομελέτα με βότανα
Συνταγές
Εάν βιάζεστε και χρειάζεστε ένα υγιεινό γεύμα, αυτή η ομελέτα είναι το τέλειο πιάτο. Χρειάζεστε αυγά και λίγα φρέσκα βότανα από τον κήπο σας για να απολαύσετε ένα εξαιρετικό πιάτο για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και για δείπνο.
Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:
Σετ 5 Μαχαιριών
Aντικολλητικό Tηγάνι με Γυάλινο Καπάκι, 28 cm
Mπολ Γενικής Xρήσης 1 L
Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής
Υλικά:
4 μεγάλα αυγά
Μία πρέζα νιφάδες αλατιού
Μία πρέζα μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι και λίγες ακόμα για το σερβίρισμα
Ένα μικρό ματσάκι φρέσκα βότανα (σχοινόπρασο, δεντρολίβανο, ρίγανη), ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
5 μεγάλες φέτες φρυγανισμένο ή ψημένο ψωμί, για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Σπάστε τα αυγά στο μπολ και χτυπήστε τα με λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα. Κρατήστε λίγα βότανα στην άκρη για σερβίρισμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε το βούτυρο και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξτε το μείγμα των αυγών με τα βότανα και αφήστε τα να μαγειρευτούν. Μην μπείτε στον πειρασμό να ανακατέψετε το μείγμα μέσα στο τηγάνι, αλλά αφήστε το να ψηθεί μέχρι να δείτε τις άκρες της ομελέτας να αρχίσουν να σηκώνονται.
Καθώς η ομελέτα αρχίζει να σταθεροποιείται, γείρετε το τηγάνι πάνω στη φωτιά μέχρι το υπόλοιπο υγρό να απλωθεί και να ψηθεί ομοιόμορφα.
Μετά από περίπου πέντε λεπτά, η ομελέτα πρέπει να είναι έτοιμη και να μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα από το τηγάνι.
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα βότανα και λίγο τσίλι, αν θέλετε περισσότερο πικάντικη γεύση. Απολαύστε!
Συμβουλή:
Προσθέστε γάλα στο μείγμα αυγών για να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη.
Εάν χρησιμοποιείτε το τηγάνι iCook, έχετε την ενναλακτική λύση να παραλείψετε το βούτυρο για ένα πιο υγιεινό πιάτο. Οι αντικολλητικές ιδιότητες του τηγανιού δεν απαιτούν βούτυρο ή λάδι για μια συνταγή σαν αυτή.
Κατεβάστε εδώ τη συνταγή ως αρχείο
PDF
/ ως
ePub