Power Bowl
Συνταγές
Δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι της υγιεινής διατροφής; Με ελαφριά ψητή κολοκύθα, πικάντικο κόκκινο λάχανο και ντρέσινγκ χούμους, είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με όσπρια, δημητριακά και λαχανικά όσο και σε χρώμα, υφή και γεύση
Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:
Μεγάλο Mπολ Γενικής Xρήσης 3 L
Αντικολλητικό Τηγάνι iCook 24 cm
Κατσαρόλα 3 L και Καπάκι iCook
Μαχαίρι Santoku από το Σετ 5 Μαχαιριών iCook
Υλικά (για 2 μερίδες):
250g καφέ φακές
125g κινόα
500g κολοκύθα χοκάιντο, κομμένη σε καρέ
250g τόφου
250g κόκκινο λάχανο
250g σπανάκι
125ml μηλόξυδο
4 κουταλιές της σούπας χούμους
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας νερό (ή μια μικρή ποσότητα για να αραιώσετε το ντρέσινγκ)
100ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
πιπέρι
Προαιρετική γαρνιτούρα: κόκκινο ραπανάκι και φύτρες
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές. Αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν). Συμβουλή: μην προσθέτετε αλάτι στο νερό γιατί σκληραίνει η φλούδα από τις φακές και δεν θα μαλακώσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1/2 φλιτζάνι κινόα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήστε να πάρει βράση και στη συνέχεια, κλείστε τη φωτιά και καλύψτε με ένα καπάκι που να εφαρμόζει καλά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Πλύντε την κολοκύθα χοκάιντο, κόψτε στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε την κολοκύθα σε κύβους των 3cm. Βάλτε τους κύβους σε ένα ταψί, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Τεμαχίστε το τόφου σε κύβους των 3cm. Προσθέστε λίγο λάδι στο τηγάνι σας και τηγανίστε το τόφου σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και ρίξτε πιπέρι.
Αφαιρέστε το τόφου και στο ίδιο τηγάνι προσθέστε λίγο λάδι και σοτάρετε το σπανάκι. Καρυκεύστε με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και ρίξτε πιπέρι.
Κόψτε το κόκκινο λάχανο σε λεπτές φέτες. Βάλτε το σε ένα μπολ και περιχύστε το με το μηλόξυδο.
Για το ντρέσινγκ, χτυπήστε μαζί ελαφρά το χούμους, το χυμό λεμονιού και το νερό.
Σε ένα μπολ αναμείξτε τις φακές, την κινόα, το τόφου και τα λαχανικά και συνεχίστε με μια γενναία ποσότητα από το ντρέσινγκ. Προαιρετικά: γαρνίρουμε με ραπανάκια κομμένα σε φέτες και φύτρες
Κατεβάστε εδώ αυτήν τη συνταγή ως
PDF
/
ePub