Αγαπημένα (0) 0 Αγαπημένα

Η λίστα με τα αγαπημένα σας είναι κενή!

Σας ευχαριστούμε! Τα αγαπημένα σας προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Amway Online

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ | ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
© StockFood / Bauer Syndication

Ανοιξιάτικο μαγειρευτό κατσαρόλας

Συνταγές

Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που αντανακλά την ομορφιά των πιο γευστικών ανοιξιάτικων λαχανικών, δεν χρειάζεστε τίποτε παραπάνω από αυτήν εδώ τη συνταγή για μια φρέσκια εκδοχή σε ένα παραδοσιακό μαγειρευτό κατσαρόλας. Αυτή η συνταγή καλύπτει μια ποσότητα 4 μερίδων και μπορείτε εύκολα για την κάνετε μια συνταγή vegan.

Μαγειρικά σκεύη iCook που χρησιμοποιήθηκαν:

  1. Σετ 5 Μαχαιριών

  2. Mπολ Γενικής Xρήσης 2 L

  3. Κατσαρόλα 4 L και Kαπάκι

Υλικά (για 4 μερίδες):

  1. 200g σπαράγγια, πράσινα

  2. 2 σκελίδες σκόρδο

  3. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

  4. 8 αγκινάρες, μικρές

  5. 400g αρακάς

  6. 400g φρέσκα κουκιά

  7. 80g πανσέτα

  8. 400ml ζωμός κοτόπουλου

  9. 1 μικρό ματσάκι δυόσμος

  10. 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός

  11. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  12. προαιρετικά: ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια και αν χρειάζεται, ξεφλουδίζουμε το κάτω μέρος και μετά τα κόβουμε στη μέση. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  2. Κόβουμε το στέλεχος από τις αγκινάρες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8-10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα μέχρι να μείνουν οι καρδιές. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τις μη βρώσιμες ίνες.

  3. Βάζουμε τον αρακά και τα κουκιά σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε και κρυώνουμε τα λαχανικά.

  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε την πανσέτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον αρακά και τα κουκιά. Προσθέτουμε 400 ml ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον νερό.

  5. Πλένουμε τα μυρωδικά, τα τινάζουμε να φύγουν τα νερά και παίρνουμε μόνο τα φύλλα. Τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο φαγητό μαζί με το ξύσμα λεμονιού.

  6. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: για μια vegan εκδοχή του πιάτου, μην προσθέσετε την πανσέτα και αντικαταστήστε το ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που τοποθετούνται στο πρόγραμμα περιήγησης και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστοτόπους για προσαρμόσουν την εμπειρία περιήγησής σας στις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Το κατάλαβα